tirsdag, februar 05, 2008

Ny Alliance: Sidste mand lukker og slukker...

”Operationen lykkedes men patienten døde”. Dette er vist en vending som ikke er helt forkert når det kommer til denne sag. Som erklæret NA’er har det været noget videre pinagtigt at følge hele den voldsomme deroute som partiet har gennemgået og hvis du spørger om min ydmyge mening så er det ved at være slut.

“Operationen” var jo fra starten at komme I Folketinget og så sætte DF udenfor indflydelse og dette så jo i lang tid ud til at gå over al forventning og lige indtil for ganske nylig var der stadig et spinkelt håb om at det rent faktisk kunne lykkes efter at Pia Christmas Møller forlod Bendts tropper, men ak. Alle kender vist resten af historien. Jeg vil i hvert fald ikke bruge meget mere tid på at genfortælle en lang historie allerede er ved at være lidt slidt.

Ja, man kom i Folketinget, og så er det vidst også den eneste operation som lykkedes for partiet. Aamund og Seeberg forlader partiet fordi de ikke længere tror på projektet hvilket jo er fair nok. Springet for Aamund var jo heller ikke lige just så langt efter at Khader erklærede Fogh sin (NAs) kærlighed plus der er ikke meget tvivl om at mange af hendes mærkesager også er venstres mærkesager.

Det er så til gengæld meget paradoksalt at hun var en af de største fortalere for at DF ikke skulle have nogen afgørende indflydelse på dansk politik – og så flytter hun over til Fogh og bliver reelt tungen på vægtskålen som gør at VKO blokken igen kan mønstre de 90 mandater. Ja, personligt synes jeg det er et paradoks og et eller andet sted mener jeg ikke det burde være tilladt at skifte parti i en valgperiode. I tilfældet Aamund (og Seeberg) er hun bl.a. blevet valgt på noget som hun nu går stik imod, så derfor var det bedre hvis man i stedet skulle indsupplere den næste på listen. Der er jo nok som gerne vil på tinge. Sådan er virkeligheden bare ikke og det må man så bare forholde sig til.

En ting er i hvert fald sikker hvis du spørger mig. Ny Alliance var et godt initiativ og de gode intentioner var virkelig mange. Desværre blev Ny Alliance kun til NÆSTEN Anderledes og Næsten en hel masse andre ting – ærgerligt at det ikke nåede at blive til noget virkelig nyt.

”Patienten” er et alternativ hen over midten og det er ikke bare dødt – det er nu sten-dødt. Nu er der bare tilbage at hænge skiltet på indersiden af døren til kontoret:

”Sidste mand lukker og slukker”

Ingen kommentarer: