mandag, november 12, 2007

13/11-2007 - Hvad skal man vælge?

Så er det ved at være dagen - kun meget få timer til valgstederne åbner. Jeg må sige at det har været en yderst forvirrende valgkamp. Der har været meget lidt politik og rigtig meget bogstavleg og så har næsten alle været enige om at Pia K. skal have så lidt indflydelse som muligt. Det har så kun været afbrudt af de høje brag hver gang Ny Alliance skød sig selv i foden!

Jeg står tilbage med en fornemmelse af at det ikke kommer til at betyde det store hvem man stemmer på. Skal man tro på A, B, C, V og Y så får vi mindre skat på arbejde og mere velfærd. Hvordan det hænger sammen ved jeg ikke, men det er der nok nogle kloge hoveder som kan regne ud - måske Villy Søvndal. Pia K. er tilfreds bare hun får nogle flere penge til ældrechecken - bare små 565 millioner. Hun er et dyrt bekendtskab, og hendes kumpaner har i det seneste år fået mig til at skamme mig over at være dansker. Bwadr...!

Spørger du mig er det lidt af et paradoks at landets måske dygtigste politiker repræsenterer de ting som jeg tager afstand fra. Det er også blevet bekræftet af diverse valgtest som jeg har været igennem (det er svært at lade være). Her bliver jeg som forventet enten konservativ, Radikal eller Ny Alliance. Mine aversioner mod DF (som jeg stort set har valgt at ignorere i denne valgkamp) gør at jeg ikke kan stemme på Betjendtsen og med de seneste udmeldinger fra Khader lyder det som om at en stemme på NA også vil være en stemme på den lejr. Så er Fru Vestager tilbage som det logiske valg.

MEN!!! Sådan bliver det ikke. Jeg har forsøgt at skære igennem tågerne og her er "mine" mærkesager:
  • Mere anstændighed i udlændingepolitikken.
  • Blokpolitikken skal væk, eller i hvert fald blødes op.
  • Et endnu bedre miljø og fokus på global opvarmning.
  • Ytringsfrihed, tolerance og demokrati bør være hjørnesten i samfundet. Dette vil sikre en stærk dansk identitet som vi åbent kan møde verden med.
  • Skatten skal bruges til at få samfundet til at fungere, men det skal til en hver tid kunne betale sig at arbejde og yde en ekstra indsats.
  • DF skal have så lidt indflydelse som overhovedet muligt.
Ja! Radikale passer fint ind her. Ja! Jeg har sagt at jeg ikke vil stemme på nogen som støtter "DF fløjen". Ja! Jeg er egentlig fundamentalt borgerlig.

...men jeg bliver simpelthen nødt til at se hvad Ny Alliance kan udrette. Tør de gøre noget? KAN de gøre noget? Det skal ikke være min stemme som mangler i sidste ende. I morgen lander den på liste Y - og så håber jeg at den bliver brugt fornuftigt. Ellers bliver den flyttet til den anden ende af alfabetet næste gang.

"Jammen, hvad med dine mærkesager?!" - Læs dem lige igen! Passer de ikk ret godt med Seeberg, Khader og Samuelsen? Lad os nu se hvad de kan når det bliver hverdag igen.

...og skulle det blive til 40% skat på Fyn så tager jeg da gerne det med :-)

Godt valg!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

stem på de radikale alligevel, nasser er sgu en værre ulv i fåreklæder, personligt stemmer jeg på enhedslisten, men hvis de vil et humanistisk borgerligt parti, så skal du til venstre for midten, vi er osse borgere, Medborgere...
-dernæst har nasser måske stilistisk en "fin" fremtoning, men det her er ikke robinson, det er danskernes liv der i så fald spilles om!god valgdag og husk at hilse asger aamund ;)

Martin Risgaard Rasmussen sagde ...

Ja, nu ser vi hvad der sker - ingen tvivl om at "rød stue" også er mennesker og jeg har dyb respekt for de synspunkter også - det er jo det som er fantastisk ved demokrati og ytringsfrihed: Vi har lov til at have vores egne meninger!

Som nævnt så bliver jeg simpelthen nødt til at se hvad der sker med Naser og co. Når det så er sagt så skal der heller ikke være tvivl om at hvis ikke de leverer varen så er jeg tilbage i den anden ende af bogstavskalaen ved næste valg :-)