søndag, maj 29, 2011

21 km løb i regn og blæst

Succes! Storbæltsbroen blev besejret endnu engang og denne gang i noget bedre stil end sidst hvor det tog lige under 2 timer at komme fra Korsør til Nyborg. Personlig bedste tid på ½ maraton + målsætningen om at komme under 1 time og 40 minutter blev begge nået.

Det var dog ikke helt uden betænkeligheder. Løbemakkeren meldte fra på grund af en skade og vejret så ud til at blive, for at sige det på godt jysk, træls, så hvorfor i alverden skulle man trille til Nyborg for at løbe en tur over en bro?

Fordi man kan....og fordi broen er der!!

Afgang Århus omkring middag og turen til Nyborg gik uden problemer. Kl. 16.00 var der afmarch med sækkepibemusik til startområdet på broen. Det lykkedes mig at komme frem blandt det forrest startende - ikke at jeg havde nogen ambitioner om at følge med dem, men erfaringerne viser at der hurtigt bliver bedre plads mellem løberne helt fremme.

16.30 - BANG! Afgang! Vinden var heldigvis fra sydvest = overvejende medvind så det gik over stok og sten hele vejen over lavbroen, og jeg skal ikke sige mig fri for at det ikke var vældig rart med en usynlig hånd som skubbede da det begyndte at gå opad mod højbroen. Betydningen blev rigtig tydelig når man løb forbi en pylon eller en ankerblok hvor der pludselig var læ og man så skulle arbejde selv ;-)

Korsør - efter 1 time og 10 minutter kunne man så forlade broen og tage de sidste små 4 kilometer på villavejene og der var endda kræfter til overs til en lille slutspurt over målstregen - meget motiverende at se uret vise tiden 1.38.07 første gang man kunne tyde tallene, så derfor skulle den lige have det sidste. Selvom målet var at komme under 1.40 er det da sjovere at lande den på 1.38.something i stedet for 1.39.59. Min personlige sluttid blev 1.38.26 - YES!!!

Målstregen passeret, og pludselig lagde man mærke til at det faktisk regnede en del. Med logistikkaosset fra Øresundløbet sidste år i, om ikke frisk, så klar erindring var det bare med at komme mod Fyn så hurtigt som muligt inden der blev trængsel. Der ER nu ikke meget sjov ved at stå og vente på en bus i regn og blæst!

Kl. 19.05 var jeg så igen på motorvejen - denne gang i egen bil og med kurs mod Århus. Med i bagagen havde jeg 3 bananer, 2 P-tærter og 1 fantastisk oplevelse fra en regnvåd maj-lørdag i, omkring, og ikke mindst over Storebælt!

Ingen kommentarer: