onsdag, februar 14, 2007

Er det mon ved at være tid til at fagbevægelsen vågner op?

Jeg har lige siddet og set lidt DR hvor der var ½ times debat mellem LO og Kristelig Fagbevægelse (KriFa) i anledning af at der er indgået den første overenskomst hvor medlemmer af et LO forbund får bedre vilkår end de medarbejdere som er organiseret i de såkaldte gule fagforbund.

Begrundelsen var at LO jo forhandler alle overenskomster på plads og derfor mener de at KriFa er nogle nassere som lukrerer på aftaler som LO indgår.

Som sådan er det jo heller ikke helt forkert, men så begynder filmen også at knække da det er ret tydeligt at LO ikke vil have noget som helst med "de andre" at gøre.

Det er jo frit hvilken fagforening man vil være medlem af og eksklusivaftalerne er også blevet afskaffet så det skulle man mene ville hjælpe på en accept af andre forbund. Hvad der bare er med til at gøre det mere interessant er udtalelser om at de accepterer at KriFa indgår overenskomster og det bifalder de også da det reelt handler om at der er ordnede forhold for lønmodtagerne.

Det går så helt galt når der så kommer en sag frem fra Silkeborg hvor den lokale 3F afdeling advarer mod en lille anlægsgartner som har tegnet overenskomst med KriFa. Så meget for "at man bare ønsker at sikre ordnede forhold". Forholdene er åbenbart kun ordnede når det er et LO forbund der har indgået aftalen. Eller: "Du kan helt selv vælge farven så længe den er rød"...

Den kære LO repræsentant i debatten kunne da så også lige slutte af med en bredside om at "...LO aldrig kommer til at arbejde sammen med et forbund som blev oprettet for at bekæmpe LO". Det er der også noget ræson i, men COME ON, der er altså sket lidt ting i løbet af de sidste 100 år!

Bevares fagbevægelsen har da stadig sin berettigelse, men var det mon ikke på tide at de vågner op og finder ud af at strejker og blokader ikke ligefrem er vejen frem i dagens Danmark? Grænsen mellem magthavere og "manden på gulvet" er ikke som den var i starten af århundredet hvor fronterne var trukket noget skarpere op.

Det er tid til dialog og ikke kamp. Jo før "Beton-forbundene" indser dette og kommer ind i det 21. århundrede, jo bedre. Så vil de også have noget mere tidssvarende at tilbyde.

Ingen kommentarer: