fredag, januar 05, 2007

Undervisningsmaterialer og Dansk Folkeparty - My two cents...

Sakset fra dagens debat om hvorvidt forfattere må give udtryk for i deres bøger:

"Dansk Folkeparti har i sin korte historie især fundet en platform i dansk politik på indvandrerspørgsmålet og en nationalistisk profil, der kan appellere til de danskere, der søger tilflugt i drømmen om det nationale fællesskab omkring den svalende Tuborg i kolonihavehuset."

Er det en personlig holdning eller bare en pragmatisk anskuelse af DF. I alle kampagner og generel fremtoning i medierne (og andre steder) efterlader DF ingen tvivl om at deres mærkesager er udlændingepolitik og så bliver der i stort set alle tilfælde anlagt en nationalistisk vinkel på tingene. Husk blot på EU afstemningerne hvor de havde stor succes med at slå på at vi ville miste vores danske identitet og hvor de brugte vores danske kroner som eksempel. Uanset om man synes om det eller ej så er det noget der virker. Tal til folks følelser og det er så uendeligt svært at komme med saglige argumenter som kan tilbagevise "anklagerne".

Der er mange flere eksempler på dette og jeg mener bare at det viser at forfatteren til citatet ikke rammer helt forkert. Det er jo ikke sådan at de ligefrem fornærmer DF - betragtningen er måske lige generel og unuanceret vil nogen sige, men det mener jeg bestemt også at der skal være plads til.

Bertel Haarder har åbenbart en anden holdning, og det skal han have lov til - men spis nu lige brød til!

Artikel i Jyllandsposten

Ingen kommentarer: